maanantai 3. toukokuuta 2010

Aamun ipanat ja allerginen reaktio.

Tämän aamuiset muruset n.klo 5.45. Väsyneinä. Tuijottavat telkusta pasi-vilmiä. Eli disneyn ihmeperhettä ;)
Tämä on pojan lemppari salama-filmin ohella ja pyörisi telkussa kaiket päivät jos vain äiti sallisi...
Samiksilla paidat ej sikke lej. Pojalla froteepöksyt moonkids ja tytöllä sammarit h&m.

 Vissiin vähän happamia viinirypäleitä......
Tänään, kesken työpäivän.
Täti poikani ryhmästä (olen siis samassa pk:ssa töissä missä lapseni ovat hoidossa)
tuli hätäisenä sanomaan että nyt on poika saanut jotain sopimatonta suuhunsa. Tule äkkiä katsomaan!

Poika istui sohvalla naama ja korvat aivan tulipunaisena ja raapi kuin hullu.Tarkempi tutkiskelu osoitti että korvanlehdissä sekä käsivarsissa että keskivartalolla oli inhan näköistä nokkospaukamaa.
Ei muuta kun allergialääkettä naamaan (meillä on aina omat siellä mukana).
Kello oli jo n.11 ja aloiteltiin ruokailua. Työaikani loppui tänään jo 12 joten jätin pojan syömään ja pyysin ilmoittamaan jos oireet vielä pahenee.

Klo 12 menin lapsia hakemaan. Ja nokkosihottuma oli laskemaan päin. Lääke vaikutti sen verran että kutina oli poissa. Mutta toinen korvanlehti aivan turvoksissa ja punainen....
Lähdettiin kotiin ja yritin matkalta soittaa lääkäriasemalle jossa yleensä käymme. "Ruokatunti 12-13, kuului nauhoitteesta". No, kotiin päästyämme annoin vielä toisen annoksen antihistamiinia ja mentiin kaikki päikkäreille. Uskalsin itsekin nukahtaa koska lääkettä oli saanut tuplamäärän eikä hengitysoireita ollut.

Nukuttiin 2 tuntia joka iikka ja pojan iho jo parempi.Vieläkin on vähän punainen kasvoista ja se toinen korva on hieman turvoksissa. Mutta eiköhän tämä tästä.

Harmittaa vaan kun en tiedä mistä oireet johtuivat. Tätien mukaan sai ihan normi kaurapuuroa ja omaa gluteenitonta leipää ja soijamaitoa aamupalalla. Ja siellä ollaan tosi tarkkoja. Severillä on oma margariinirasiakin ja kaikki hänen ruokansa on aina vielä kärryssä omalla tarjottimella.

Pojalla on siis edelleen kiellettyjen listalla mm. maito,muna, vehnä,ohra,ruis,nauta,kala, possua sietää harvakseltaan. Suurinta osaa mausteista ei olla vielä edes kokeiltu eikä esim.pähkinää.
Melkein kaikki kasvikset, marjat ja hedelmät käy, onneksi!

  Tämä kuva on otettu päikkäreiden jälkeen. Naaman punoitus ei tässä oikein näy, mutta tuo toinen korva näkyy... Ja suupieli on raavittu auki. Siinä kyllä oli ihottumapaikka jo ennestään.Tuli mieleeni myös siitepölyt, tyttö on syönyt säännöllistä allergialääkitystä jo kahtena edellisenä kesänä. Ja nyt taas pari vkoa sitten aloitettiin. Ja hänellä siitepölyoireet alkoivat juurikin saman ikäisenä kuin poika nyt....

Mutta, tällaista tällä kertaa. Lupasin lapsille että lähdetään pyörillä kauppaan kun on syöty. Siellä on niin ihana ilmakin!

1 kommentti: