keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pelataanko?

Pelataanko teillä? Meillä pelataan!

Tietokoneellakin lapset joskus pelaavat. Lähinnä esikoinen.
Mutta lautapelit ovat (onneksi) vielä mieluisampia :)Tulipas mieleeni postata aiheesta, kun olemme kykkineet neljän seinän sisällä kaksi päivää.
Lapsilla on märkärupea, ja olemme kirjaimellisesti karanteenissa :/

Automarketissakin kävimme tänään niin että lapset odottivat autossa ja äiti juoksi ennätysvauhtia kaupan läpi.
Oli pakko hakea toinen pyykinkuivausteline. Koska yksi ei riittänyt enään kun joka päivä täytyy nyt vaihtaa lakanat, pyjamat, pyyhkeet yms. jotta nuo inhat ruvet saataisiin paranemaan ( eli estetään uusien tarttuminen).
Mamma shoppasi myös itselleen uusia lankoja, että saisi ajan kulumaan täällä kotona ;)No, itse asiaan...


Meillä on tapettu aikaa leikkimällä yhdessä ja erikseen, tappelemalla, siivoamalla, telkkarin ääressä. Ja onneksi nuo voivat ihan normisti ulkoillakin tuossa omassa pihassa!Pelattu ollaan ihan ekstrapaljon. Tyttö on tykännyt jo vuositolkulla, mutta poika rupeaa vasta nyt kunnolla innostumaan ja tajuaa hieman haastavampiakin sääntöjä. Vielä puoli vuotta sitten oli kova palapelikausi pojalla. Samoja pelejä hinkattiin illasta toiseen.
Aiemmin lautapelit tyssäsi siihen ettei pienin jaksanut/osannut, eikä hän sitten antanut meidän tyttöjenkään ihan vaan  keskenään pelata :)
Nyt on muuttunut ääni kellossa.
Poika pyytää ja hinkuu pelaamaan.
Äiti vielä auttaa säännöissä, mutta nopeasti tuo tuntuu oppivan.Tässä meidän tämän hetken lempparit:


Lasten Carcassonne on strategiapeli, jossa tavoitteena on asetella "korttinsa" niin että saa sijoiteltua omat ukkelinsa laudalle. Se jonka ukkelit loppuvat ensin, voittaa.

Uno, meidän kestosuosikki!
Tässä tyttö onkin jo aika haka!
Poikaa vielä neuvon, mutta hänkin osaa jo valita kädestään saman värin, tai numeron mitä tarvitaan.
Tätä jaksaa myös äiti pelata!Vasemmalla Camelot jr. Yksinpeli, jossa tarvitaan loogista päättelykykyä.
Palikoista tehdään erilaisia linnarakennelmia, jotta prinssi pääsee prinsessansa luokse :)
Peliin kuuluu puiset palikat ja vihko, jossa on ohjeita helposta hastavaan.
Tyttö pelailee tätä välillä tunninkin itsekseen, ja nyt osaa poikakin jo muutaman helpoimman pähkinän ratkaista!
Pari Satunalle-kotikutsuilta tilattua orchard-toys-peliä.
Nämä pelit ovat huippulaadukkaita, ja meillä onkin niitä paljon. Koska olen itse järjestänyt monta kertaa moiset kutsut. Nämä kaksi ovat Severin lemppareita. Rauhaa nämä eivät enään kiinnosta, ovat liian helppoja :)

Dino-pelissä jokainen saa oman dinon muotoisen alustan. Toisella puolella kerätään eri värisiä täpliä värinopalla, ja toisella puolella muotoja muotonopalla.

Hirviöpelissä kerätään omalle hirviölle oikean värisiä raajoja (pää, raajat, häntä ja vartalo kiinnittyvät toisiinsa kuin palapelin palat). Noppa on perinteinen, jossa luvut ovat "pilkkuina", mutta hirviöpalojen nurjalla puolella on numerot. Eli tässä oppii yhdistämään luvut numeroihin.
Näillä on myös huippuhauska tehdä erilaisia hirviöitä ihan vaan palapelinä!Tässä meidän lempparit.
Mitä teillä pelataan?

4 kommenttia:

 1. Kiitos näistä vinkeistä! Meiltä löytyy myös tuo dinosauruspeli. Camelot peli on ollut harkinnassa, pukinkonttiin olen sitä nyt ajatellut :) Carcassonne voisi olla myös hauska! Meillä siis myös pelataan paljon lautapelejä, afrikan tähti on suosikki tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 2. Voi, muistan kun pelattiin Uunoa teillä kun odotit Rauhaa, kaksistaan, ja kuunneltiin lastenlauluja ja puhuttiin vauvajuttuja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista!

  Anskuliini: Tuo Afrikan tähti täytyykin muistaa, meillä ei sitä vielä olekkaan!
  Jospa pukki toisi...

  Noora: Mä muistan ton kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Joulupukki vois tuoda meille ton Camelotin! Oletteko koskaan törmänneet Taito, tieto, temppu -peliin? Se on tosi kiva ja sopii just hyvin eri ikäisille pelaajille (pienimmät voi tehdä vaikkapa kuperkeikan, aikuisten ei ole pakko).

  VastaaPoista